10. rekord-regnskab på stribe fra Lego

8,2 milliarder kroner i overskud og dermed positivt resultat for 10. år i træk. Det præsenterede Lego torsdag formiddag på et pressemøde i Billund.

- I 2013 steg vores salg med 11 procent, hvilket var bedre end udviklingen for det generelle legetøjsmarked, hvilket er et meget tilfredsstillende resultat. På mindre end 10 år har vi nu mere end firedoblet vores omsætning, siger Jørgen Vig Knudstorp, administrerende direktør i LEGO Koncernen, i den første kommentar til regnskabet.

I 2003 nåede Lego bunden med et underskud på 1,5 milliarder - men derefter er det kun gået en vej, nemlig fremad.

Af torsdagens årsregnskab fremgår det, at koncernen over hele linjen præsterer flotte nøgletal trods et legetøjsmarked, som ellers halter en smule.

Det viser sig blandt andet i Legos nettoresultat, som sidste år landede på 6,1 milliarder kroner mod 5,6 milliarder i 2012. Det er en stigning på ni procent, fremgår det af regnskabet, som koncernens administrerende direktør er meget tilfreds med.

I 2013 var det især en stigning i salget af de klassiske Lego-produkter såsom Lego City, Lego Duplo, Lego Technic og Lego Creator, der har båret fremgangen.

Legos resultater er opnået på et globalt legetøjsmarked, der samlet set oplevede en mindre nedgang i 2013.

Legoklodserne solgte således mere sidste år end i 2012 på samtlige større markeder verden over. Det gælder markederne i Amerika, Storbritannien og Central- og Nordeuropæiske.

I Asien, som indtil videre er et relativt lille marked for Lego, var der en markant stigning i salget, oplyser koncernen.

I 2013 øgede Lego desuden sine investeringer i produktionskapacitet i hele verden til mere end 2,6 milliarder kroner.

- Se hele regnskabet her