Flere virksomheder skal køre sønderjyderne på sygehuset

Region Syddanmark har besluttet, at flere private firmaer skal køre ambulance. Regionspolitiker Thyge Nielsen mener ikke, at det vil have konsekvenser for ventetiderne.

Ét firma kører vestjyderne på sygehuset, imens en anden virksomhed sidder bag rettet, når beboerne i trekantsområdet har brug for akut hjælp. Og når syd- og sønderjyderne er kommet alvorligt til skade, rykker et helt tredje firma ud. Sådan kan fremtidsscenariet for ambulancekørslen i den syd- og sønderjyske landsdel komme til at se ud.

Region Syddanmark har nemlig sendt ambulancekørslen i udbud. I dag sidder Falck alene på akutudrykningen.

- Vi ved, at andre end Falck er interesserede i at køre ambulancerne i Region Syddanmark, siger Thyge Nielsen (V), formand for Region Syddanmarks præhospitalsudvalg, til TV SYD. Han håber, at udbuddet kan gøre ambulancekørslen lidt billigere.

Regionen har delt udbuddet op i fire geografiske områder, der svarer til dækningsområderne for Odense Universitetshospital, Sygehus Lillebælt, Sydvestjysk Sygehus og Sygehus Sønderjylland. Tanken med de fire områder er, at et firma enten kan byde ind på ét af områderne eller alle fire.

Udbuddet kan derfor betyde, at fire forskellige firmaer ender med at tage sig af ambulancekørslen. Tyge Nielsen frygter dog ikke, at ændringen kan betyde forskellige ventetider i regionen:

- Den model har man brugt i Region Midtjylland i flere år, og det har fungeret fint, siger Thyge Nielsen med henvisning til, at to private firmaer tager sig af ambulancekørslen i Region Midtjylland.

Syd- og sønderjyderne vil fortsat skulle ringe ind til den samme alarmcentral, som regionen ikke har sendt i udbud.

Tilbuddene skal være Region Syddanmark i hænde senest 6. juni 2014. Regionen vil derefter lave ti-årige kontrakter med firmaerne gældende fra 1. september 2015.