Politikerne skal lære af lukkede plejefirmaer

To lokale plejefirmaer er inden for et par måneder lukket. Det får dagen efter det ene lukkede politikkerne på banen

Caregruppen ApS lukkede i slutningen af februar og i går måtte det private hjemmehjælpsfirma Kære Pleje så indgive deres konkursbegæring. I går fortalte Kære Pleje, at konkursen kommer som direkte konsekvens af det udbud Kolding Kommune kom med i efteråret 2013.

- Vi kan se nu, at kommunens betaling end ikke dækker vores lønomkostninger, heller ikke selv om vi har effektiviseret og fået vores medarbejdere til at løbe endnu stærkere end før, sagde direktør Mirela Tanovic i går.

Og det får nu politikkerne til at forlange ændringer.

- Det er tydeligt, at den pris der vandt udbuddet er så lav, at almindelige lokale virksomheder ? og dermed lokale arbejdspladser ? ikke har kunnet være med. Det betyder færre valgmuligheder for de ældre. Men også en stigende bekymring, i forhold til kvaliteten af de ydelser der leveres. Det er simpelthen ikke godt nok, siger socialdemokraternes Christian Haugk.

Han bakkes op af et andet af kommunens medlemmer af økonomiudvalget

- Vi bliver nød til at tage ved lære af, hvad der er sket og taget det med i vores overvejelser, når vi i økonomiudvalget skal finde ud, hvilken model vi i fremtiden skal bruge, siger Jesper Elkjær, fra Radikale Venstre