Fredericia udbyder hjemmeplejen

Social- og Omsorgsudvalget i Fredericia har onsdag vedtaget at sætte gang i et udbud af lignende type, som i Kolding medførte konkurs af to plejefirmaer.

Udvalget vedtog et forslag, som indeholder formuleringen "Der udbydes efter en model, der indebærer, at den pris, som udbuddet resulterer i, bliver afregningsprisen for andre leverandører, der efterfølgende søger om godkendelse."

Netop denne model kostede på få måneder de to Koldingvirksomheder Caregruppen og Kære Pleje Kolding livet. Udbuddet i Kolding blev vundet af det svenske firma Attendo med et bud, som var 25% lavere end den hidtidige pris. De øvrige firmaer måtte følge Attendos timepris, hvis de fortsat ville levere pleje til private kunder i kommunen, og det kunne de ikke få til at løbe rundt.

Det var et enigt udvalg, som ville sende plejen i udbud. Til gengæld var der uenighed om kommunen selv skal omfattes af udbuddet.

- Venstre har stemt imod, at kommunen er fredet i det kommende udbud, og vi mener, at kommunen skal byde ind på lige fod med de private, siger Pernelle Jensen (V). Hun mener, at hvis udbuddet viser, at kommunen ikke er konkurrencedygtig på prisen, skal private overtage opgaven.

Venstre har sendt sagen i byrådet, hvor den formentlig kan blive behandlet på næste byrådsmøde d. 28. april.

(Opdateret 16.21 med kommentar fra Pernelle Jensen)