Kæmpe iværksætterkonkurrence fandt østeuropæisk vinder

Serbiske Teleskin løb med sejren og præmien på to millioner kroner efter fem måneders iværksætterforløb.

Kulminationen på fem måneders hårdt arbejde, hvor finalister fra hele verden har knoklet for at udvikle forretningsideer indenfor smart energi og digitalisering - og få dem på markedet, nåede i dag sin kulmination, da vinderen af projektet blev fundet ved en award ved musikhuset i Esbjerg i dag.

Og vinderen af Next Step Challenge, som forløbet hedder, blev serbiske Teleskin. Firmaet har udviklet en app, der gør det muligt at screene og følge modermærker.

De iværksætterivrige firmaer blev i dag hyldet af finansminister Bjarne Corydon og Kronprins Frederik.

- Jeg synes altid, at iværksætteri er en god ting, uanset hvor det så er i verden. At det så er i Esbjerg, synes jeg kun, at det er ekstra godt. Man tænker jo altid på, at det kun er hovedstaden der kan få interesserede udlændinge, men det ser vi et eksempel på her, at det er det ikke, siger Kronprinsen til TV SYD

Det er SE - SydEnergi der sammen med Region Syddanmark og rådgivningsvirksomheden Accelerace de sidste fem måneder har hjulpet de otte virksomheder med at gøre deres idéer flyveklare.

Og en af de firmaer er Tutee fra Esbjerg, der de seneste måneder har arbejdet på en app, der kan hjælpe med lektielæsning og lektiehjælp.

Mændene bag det projekt, kan du møde i TV SYD i aften.