Håndværksmestre tror ikke på skolepraktik

Fordom: Skolepraktik er ikke ligeså godt som virksomhedspraktik. Sådan lyder det fra håndværksmestre, der ikke er i tvivl om, hvilke lærlinge, de vil vælge. Det skriver Jyske Vestkysten.

Det er sværere for unge i skolepraktik at få sig en lærlingeplads i en virksomhed.

For mesterlære er den eneste rigtige måde at blive tømrer, elektriker eller en anden form for håndværker på. Det mener flere mestre i Sønderborg, der hellere vil ansætte lærlinge med virksomhedserfaring frem for unge, der har været i skolepraktik. Det skriver Jyske Vestkysten onsdag.

- De får ikke den forskellighed, man møder på arbejdspladsen med hundredvis af problemer og udfordringer, siger Morten A. Petersen fra Tømrer- og Snedkerfirmaet Karl D. Petersen ApS til Jydske Vestkysten.

Siden skolepraktikken blev indført i 1990, har den i branchen været betragtet som en nødløsning til de elever, som ikke kunne finde sig almindelig praktikaftale. Men skolepraktikken har i dag et langt højere niveau:

- Dengang var skolepraktikken ikke helt så god, men den er blevet meget bedre. I dag er de simpelt hen blevet rigtig dygtige, siger Erling Duus, der er formand for Industrigruppen i Sønderborg, til Jydske Vestkysten.

Danmarks Evalueringsinstitut har sammenlignet det faglige niveau for elever i virksomhedspraktik med elever i skolepraktik. Eleverne får lige gode karakterer under uddannelsen, men skolepraktikeleverne har sværere ved at få et job bagefter, hvis de har været i skolepraktik i mere end 30 % af uddannelsestiden.

Se Dansk Evalueringinstituts undersøgelse her