Nyt guld til Sønderjylland: Se de festlige billeder

Med en sejr i den afgørende DM-finale mod Herning genvandt Sønderjyske det danske mesterskab i ishockey.

Klik på foto ovenfor og se flere billeder.

Sønderjyske er dansk mester i ishockey i sæsonen 2013/14. Det blev en realitet fredag aften, da holdet fejede Herning af isen i Vojens med en hjemmesejr på 4-2 i den altafgørende finale.

Det var andet år i træk, at Sønderjyske tog titlen, og det var den femte på ni sæsoner. Sønderjyderne har delt de sidste 10 års mesterskaber med netop finalemodstanderen Herning.

Mesterskabet blev afgjort efter en dramatisk finaleserie, hvor Herning først bragte sig foran 2-0, inden Sønderjyske kom i gang og vendte det til 3-2 i egen favør.

Det gav en matchbold i den sjette finale. Den missede sønderjyderne, men i den syvende kamp satte holdet tingene på plads.

Flere af de foregående kampe i finaleserien har demonstreret vigtigheden af at score det første mål, men man fik ikke en indikation på en vinder i den første periode.

Herning kom bedst fra start og havde muligheder, men som perioden skred frem, overtog Sønderjyske spillet og havde flere store chancer uden at kunne score.

Sønderjyske indledte anden periode i powerplay, men det førte stadig ikke til scoring. Det første mål måtte hjemmepublikummet vente på til det sjette minut i perioden, da den målfarlige Thomas Spelling sendte pucken i mål til 1-0.

Midtvejs i perioden blev Herning ramt af flere udvisninger og måtte spille to mand i undertal i et halvt minut. Det udnyttede Thomas Spelling til at blive dobbelt målscorer til 2-0.

Men Sønderjyske var stadig en enkelt mand i overtal, og efter fortsat godt powerplay-spil gjorde Mads Lund det til 3-0.

Ydmygelsen blev total få sekunder inden udløbet på perioden. Herning var en mand i overtal, men mistede pucken, så Sønderjyske kunne slå kontra og øge til 4-0 ved Kim Lykkeskov.

Tredje periode bar i begyndelsen præg af, at kampen reelt var afgjort, men pludselig skabte Herning ny spænding.

Inden for kort tid midtvejs reducerede først Anders Poulsen og dernæst Jakob Milovanovic i powerplay til 2-4.

Men nærmere kom Herning altså ikke. Det endte i guldfest for Sønderjyske.