Næser der løber, og øjne der klør.

[size=2] Pollensæsonen er over os [/size][size=2]og det er noget der irriterer mange syd- og s[/size]ø[size=2]nderjyder. [/size] [size=2][/size]

Påskens gode vejr, med sol og temperaturer over 15 grader, har fået birketræerne landet over, til at skyde løs - og det betyder en sværm af birkepollen i den lune luft.

Den milde vinter med ganske lidt sne og kulde, er årsag til, at allergikere med overfølsomhed for birkepollen i disse dage godt kan finde lommetørklæder, spray og diverse piller mod høfeber frem fra gemmerne.

Normalt indledes sæsonen for birkepollen i dagene omkring den 1. maj, men det varme og solrige vejr vi har haft her i påsken, har givet favorable forhold for birkepollen.

Birk er den hyppigste pollentype, som allergikere reagerer på.

Birkepollen er små og kan transporteres over lange afstande og svæve i luften i dagevis. Sæsonen er på 3-4 uger, så i denne kommende periode vil næser der løber og øjne der klør, være standard for en stor del af den danske befolkning.

Alt efter årstiden er det forskellige typer pollen, der boltrer sig i luften og kan give problemer for allergikerne. Om sommeren er det især græs og bynkepollen, der er skyld i allergi.

Gode råd til pollenallergikere.

Hold øje med dagens pollental og pollenvarsling.

Mindsk pollen i øjnene ved at bruge solbriller eller cykelbriller.

Hold siesta i timerne omkring frokost, hvor der er flest pollen i luften.

Vask eller skyl dit hår inden sengetid, så du ikke får pollen med i seng.

Undgå at tørre tøj udendørs i pollensæsonen, så du undgår pollen i dit tøj og sengetøj.

Luft ud tidlig morgen og sen aften, hvor der er færrest pollen i luften.

Kilde: Astma-Allergi.dk