Billund Trav frygter lukning

Direktøren for Billund Trav frygter lukning, efter kulturministeren har lagt op til, at hestevæddeløbssporten skal afgive en tredjedel af de tipsmidler, de får i dag.

Onsdag bliver væddeløbsbanen i Billunds skæbne afgjort, når Folketingets partier skal drøfte en omfordeling af Tipsmidlerne. Ifølge direktøren for Billund Trav, der har været med til indledende forhandlinger, står hestevæddeløbssporten til at få 30 millioner kroner færre, end de får i dag.

- Hvis vi mister 30 millioner af de 100, vi får i støtte i dag, vil det være med dødelig udgang for de mindre baner som fx vores i Billund, siger direktør for Billund Trav, Christian Hundebøll, til TV SYD.

Direktøren har foreslået over for kulturministeren, Marianne Jelved (B), at nedskæringen først sker efter fire-fem år, så dansk, norsk og svensk hestevæddeløb kan nå at slå sig sammen og på den måde redde sporten.

- Det er selvfølgelig arbejdspladser, men det er jo også en institution, vi står til at miste, siger Christian Hundebøll til TV SYD.