Kolding Kommune undersøges af revisionsselskab

Kommunens økonomiudvalg har selv besluttet at der skal laves en uvildig undersøgelse af reglerne om tabt arbejdsfortjeneste til byrådspolitikerne.

Et enigt økonomiudvalg i Kolding vil nu have nærmere undersøgt, om alle retningslinjer og regler er overholdt i forbindelse med udbetalingen af tabt arbejdsfortjeneste i perioden 2010 til 2014. Det oplyser kommunen på sin egen hjemmeside.

Det sker fordi det nu skal fastslås om byrådspolitikere, der har modtaget tabt arbejdsfortjeneste, har overholdt reglerne.

Undersøgelsen kommer i forlængelse af at Statsforvaltningen har bedt 4 regioner og 40 kommuner, herunder Kolding, om at redegøre for deres forvaltning af reglerne om erstatning for tabt arbejdsfortjeneste.

Statsforvaltningen har bedt om en redegørelse efter at den tidligere borgmester i Hørsholm Kommune, Uffe Thorndahl kom med en heftig kritik af reglerne, som han mener flere byrådspolitikere har misbrugt.

Hedensted Kommune stævnede i marts måned et tidligere byrådsmedlem for misbrug af reglerne om tabt arbejdsfortjeneste. Kommunen kræver nu, at han tilbagebetaler 388.000 kroner.

Selvom Økonomiudvalget i Kolding Kommune nu sætter gang i en nærmere undersøgelse, så er det ikke en konkret mistanke om misbrug, der er årsagen til den uvildige undersøgelse oplyser kommunen.