Danfoss øger produktiviteten og tjener en miliard ekstra

Industrigiganten Danfoss har sparet et milliardbeløb ved at gøre tingene smartere, hurtigere og mere effektivt på fabrikker over hele verden. Langt færre medarbejdere skaber en højere omsætning.

- I de seneste fire år har vi hvert år forbedret produktiviteten med 10 procent. Det er faktisk enestående, når man sammenligner med den øvrige industri herhjemme, som i gennemsnit har forbedringer på maksimalt to procent. Siden vi for alvor tog fat på det metodiske arbejde, har det medført sparede omkostninger for omkring en milliard kroner, siger Niels B. Christiansen, koncernchef i Danfoss til Jyllands-Posten tirsdag.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt var mandag på besøg på Danfoss i Nordborg sammen med Socialdemokraternes EU-spidskandidat Jeppe Kofoed og det lokale S-folketingsmedlem Benny Engelbrecht.

Danfoss har siden 2008, da finanskrisen væltede verdensøkonomien omkuld, reduceret staben med mere end 9.000 medarbejdere. I samme periode er omsætningen øget med 6 milliarder kr. til 33,6 milliarder kr. En del af forklaringen er frasalg af forretningsområde, overtagelsen af Sauer Danfoss og outsourcing af opgaver. Men reduktionen skyldes i stor udstrækning, at de ansatte arbejder mere effektivt.