Vil hjælpe Vejle Boldklub med lavere stadion-leje

Vejle Boldklub, som ikke har betalt leje af Vejle Stadion i to år, får måske hjælp af byens politikere, som undersøger, om det vil være lovligt at sætte lejen markant ned.

Efter fredagens kamp mod AC Horsens sagde formand Lars Skou fra den professionelle afdeling, at kommunen vil hjælpe med en betydelig nedsættelse af den leje, som Vejle Boldklub skal betale til den særlige Stadionfond, som har bygget anlægget.

Borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) og formand for kulturudvalget, Dan Arnløv Jørgensen (Kons.) bekræfter, at der har været drøftelser om nedsættelse af huslejen. Kommunen har bl.a. undersøgt, om det vil være lovligt.

Kommunalforsker Roger Buch siger til TV SYD, at der kan være tvivl om lovligheden. En professionel fodboldklub er at betragte som en virksomhed, og den må ikke modtage kommunal støtte. F.eks. skal huslejen skal være på niveau med andre erhvervs-lejemål.

- Problemet er, at der jo normalt kun er et stort stadion i hver kommune, så det er svært at fastsætte en markedsværdi, siger Roger Buch.

- Politikerne kan godt mener, at markedslejen er blevet lavere. Derimod bør de næppe se på, om klubbens evne til at betale er blevet lavere. Omvendt vil det også betyde tab for kommunen, hvis fodboldklubben slet ikke kan bruge stadion-anlægget.

Vejle Boldklub har de sidste to år fået henstand med stadion-lejen. Den skyldige leje skal betales over de næste fem år.

Byrådet i Vejle ventes at skulle tage stilling til spørgsmålet i nær fremtid. På mandag ventes sagen at komme på dagsordenen i økonomiudvalget.

Vejle Boldklub blev mandag reddet fra tvangsnedrykning, da udvidelsen af aktiekapitalen lykkedes med 3,9 mio. kr. DBU havde bebudet, at hvis fodboldklubben ikke sikrede det nødvendige økonomiske fundament, ville elite-holdet blive degraderet til 2. division fra næste sæson.