Varde Kommune yder million-støtte til ny dansk film

Nordisk Film Production begynder i juli optagelserne til Under Sandet, der er en ny dansk storfilm om had, hævn og tilgivelse som udspiller sig i dagene efter anden verdenskrigs afslutning. Varde Kommune støtter filmen, der bliver optaget langs den jyske vestkyst, med op til 1.2 millioner kroner.

Turister ved Vestkysten kan i år få en anderledes ferieoplevelse ? for når de bevæger sig rundt i området omkring Varde Kommune, kan de støde ind i det filmhold, som står bag optagelsen af den nye danske storfilm Under Sandet.

I løbet af sommeren filmer Nordisk Film nemlig on location på historisk autentiske steder og strækninger på blandt andet Vestkysten, Oksbøllejren og andre områder rundt omkring i Varde Kommune.

Under Sandet bygger på et uhyggeligt kapitel af historien efter besættelsens ophør.. For straks efter krigen udstedte den britiske kommando en ordre om, at tyske krigsfanger skulle rydde den danske vestkyst for omkring 2,2 millioner landminer, som den tyske besættelsesmagt havde placeret under sandet.

- Man antager, at over 2000 tyske soldater blev tvunget ud som mineryddere, og at omkring halvdelen mistede livet eller blev lemlæstede. I filmen følger vi en af disse unge tyske drenge og hans møde med det tyskerhad, som sad dybt i den danske befolkning efter krigen, siger filmens producer Mikael Rieks.

Borgmester Erik Buhl er glad for filmprojektet, og at der nu sættes spot på dette kapitel af historiebøgerne.

? Det er et rigtig spændende projekt og en vigtig historie at fortælle. Det er helt naturligt, at vi i Varde Kommune støtter op om projektet. For flygtningemuseet og det kommende museumscenter Blåvand ved Tirpitz vil historien om minerne på Skallingen være helt central. Bygninger, som nu er en del af flygtningemuseet i Oksbøl, var faktisk dengang hospital for de soldater, der kom til skade ved minerydningen.

? Derudover vil filmprojektet også give fokus på området ude i den store verden og dermed give os mulighed for at vise, hvad vi kan byde på her i Varde Kommune, siger Erik Buhl.

Filmens danske hovedrolle som sergent Carl Leopold Rasmussen spilles af én af dansk films nye store talenter, skuespilleren Roland Møller, som i 2014 vandt en Bodil for bedste mandlige birolle. Filmens øvrige cast præsenteres i forbindelse med optagestart.