Mænd skal svede og æde sig sunde

Mandeevent i Varde onsdag skal sparke de mænd i gang, der dyrker for lidt motion og spiser for usundt.

De danske mænd bliver mere alvorligt syge end deres bedre halvdele. De er generelt mere usunde, og de lever ikke lige så længe. Og så er det svært at få dem til at ændre livsstil.

Men Center for Sundhedsfremme i Varde håber, at arrangementet Sved, Snak & Æd onsdag kan hjælpe nogle af mændene på vej.

For når de 65 tilmeldte mænd bruger onsdag eftermiddag på at svede, vandre i naturen og spise sund mad over bål, er håbet, at de vil interessere sig mere for deres egen sundhed:

- Vi har arrangeret de ting, som vi forestiller os, at mændene vil synes er spændende, siger Mads Engberg Jensen, der er konsulent i kommunens Center for Sundhedsfremme og arrangør af eventet, til TV SYD. Han mener, at mænd har nemmere ved at lave aktiviteter, når de gør det som en del af et fællesskab.

Arrangementet er en del af den internationale kampagne "Men's Health Weak," der foregår i denne uge med arrangementer over hele landet.

Nationale analyser viser, at mænd generelt dyrker mindre motion end kvinderne og tager flere stoffer. I gennemsnit dør de også 3-5 år før kvinderne.

- Vi håber, at vi kan nå dem, der er mindre motionsvante eller har usunde vaner, siger Mads Engberg Jensen til TV SYD.

Mandeaftenen slutter med en herregod middag.

Læs mere om mænds helbred på kampagnens hjemmeside