Jels får supermoderne søbad og samlingssted

Fredag eftermiddag åbner det nye Jels Søbad, som er Danmarks eneste eksempel på et moderne søbad af høj arkitektonisk kvalitet og som fungerer som et aktivitets- og samlingssted i naturen til glæde for både lokale indbyggere og turister.

Projektet Jels Søbad har haft stor lokal opbakning og involvering ? både i forhold til at rejse en stor del af samlede budget og i forhold til at være med til at bestemme hvordan søbadet skulle se ud og hvilke funktioner, det skulle have.

Der har også været inddragelse af lokale idrætsudøvere, lige fra lokale løbere, mountainbikere til medlemmer af roklubben og fiskeforeningen, som har gjort det muligt at tage højde for særlige løsninger i byggeriet, som både tilgodeser store begivenheder som Jels Triatlon og dagligdags ting, som roklubbens behov for kajakophæng i klubhuset.

- Det er med glæde jeg klipper snoren over til et enestående byggeri, hvor målet har været at skabe et samlingspunkt, der kan bruges 24 timer i døgnet året rundt for alle, der holder af at være aktive udendørs, om det så er i eller på vandet eller med fast grund under fødderne. Her skal være plads til det hele - lige fra juletræsfester, klassefester til Sankt Hans-bål, samtidig med at søbadet er et kæmpe aktiv for rosporten, som er i fremgang ? og de helt store sportsbegivenheder, som Jels Triatlon, siger Egon Fræhr, borgmester i Vejen Kommune.

I eftermiddag kl. 17 er der officiel åbning, hvor borgmester Egon Fræhr vil klippe snoren over. Der vil blive serveret mad fra grill. Alle er velkommen.

 

Fakta om Jels Søbad:

Samlet budget: 13 mio. kr.
 
  •  Støtte fra Vejen Kommune: 3.500.000 kr.
  •  EU (Grøn vækst): 6.000.000 kr.
  •  Lokale- og Anlægsfonden: 3.000.000 kr.
  •  Egenfinansiering, som Jels Lokalråd selv har indsamlet: 1.045.000 kr. Rådgivende arkitekter på projektet:
  •  Skala Arkitekter, Horsens

Jels Søbad består af tre separate bygninger, som både vil huse det lokale foreningsliv og være den offentlige adgang til søbadsområdet:
 
  •  Foreningshuset: Et 580 m2 stor bygning med sauna, foreningslokaler, køkken, omklædning og bad og træningsrum. En del af foreningshuset er en uopvarmet bådhal, hvor robåde, sejlbåde og kajakker kan opmagasineres.
  •  Søbadshuset: Ligger i direkte forlængelse af et stort cirkulært badeanlæg med en indvendig diameter på 50 meter. Selve søbadet består af en cirkelformet badebro, der er udstyret med et børneområde, et område til rolig svømning samt et område til udspringere. Om vinteren kan søbadet anvendes af vinterbadere, og i de vintre, hvor kulden virkelig bider sig fast, kan søbadet også bruges som skøjtebane. Søbadshuset har også omklædningsfaciliteter for badegæster, en udkigspost på taget, iskiosk samt et lokale med livredderfunktion på første sal. I nærheden af søbadet er det lavet en mindre fiskeplads fortrinsvist til børn, og der er også anlagt en beachvolleybane.
  •  Pitstop: Et samlingssted for mountainbikere og løbere, hvor der er mulighed for at låse sine ting inde, mens man er ude at motionere. Der er også vaskefunktion til mountainbikerne og vaske, hvor lystfiskere kan rense fisk.