Fly-boss efter Folkemøde: Værsgo, hop ud ad vinduet

Der var politisk turbulens i luften over Østersøen, da deltagere fra Folkemødet søndag lod sig fragte hjem med flyselskabet Danish Air Transport, der har hovedsæde i Vamdrup ved Kolding. Det skriver Avisen.dk.

Under dagens flyvninger sad direktør Jesper Rungholm selv bag styrepinden. Og undervejs mellem Rønne og København informerede han over højtaleranlægget om, hvorfor han ikke vil tegne overenskomst for sine ansatte.

- Hvis I ikke vil høre på mig, kan I jo springe ud ad vinduet, lød kaptajnens opfordring til de fastspændte politikere, fagbosser, journalister og debatører ifølge Avisen.dk.

En af dem, som følte sig fristet til at følge opfordringen, var Grete Christensen, som er formand for Dansk Sygeplejeråd.

- Det er fuldstændig urimeligt, at han udnytter situationen på den måde. Vi kan jo godt se, hvordan medarbejderne styrter rundt for at nå det hele, og så underholder han samtidig med, hvordan virksomheden har levet fint i 25 år uden overenskomst, fortæller hun til Avisen.dk.

Udover færgen er flyet fra selskabet Danish Air Transport, der har hovedsæde i Vamdrup, eneste forbindelse til Bornholm. I forbindelse med Folkemødet har en række fagforeningsfolk og politikere lagt pres på flyselskabet, fordi der ikke er tegnet overenskomst for de omkring 160 piloter og kabineansatte.

Se artiklen fra Avisen.dk i fuld længde her