Solar lukker hovedsæde

Virksomheden Solar trækker sig ud af de klassiske hvide lokaler i Kolding.

Medarbejderne i Solar-koncernen skal i fremtiden køre til Vejen og ikke til Kolding, når de skal på arbejde. Det meddelte virksomheden i dag. 120 medarbejdere i koncernen flyttes nu 25 kilometer vestpå.

Efter næsten 100 år vinker Solar-koncernen nu farvel til hovedsædet i Kolding og flytter medarbejderne til Vejen. Her er koncernens største logistik- og videncenter i forvejen placeret.

Flytningen forventes at være afsluttet inden årets udgang. De medarbejder der berøres arbejder i Solar inden for direktion, it, indkøb og marketing.

Bestyrelsesformand Jens Borum siger til Børsen, at det er vemodigt, at Solar nu siger farvel til mange års historie i Kolding.

"Det har været en svær beslutning, men vi mener, at det er den rigtige forretningsmæssige beslutning for Solar. Flytningen skal bidrage til at skabe mere driftsnære og fleksible koncernfunktioner og skal frigøre kapital, som vi i stedet kan bruge til at udvikle forretningen, siger Jens Borum til avisen.

Flytningen forventes at være færdig inden årets udgang. Der vil fra årsskiftet være i alt 520 medarbejdere hos Solar A/S i Vejen.