Rumænere sigtes for brutalt hjemmerøveri

To rumænske mænd sigtes for et brutalt hjemmerøveri mod en guldsmed og hans hustru i Haderslev den 7. april. De er i Tyskland sigtet for flere røverier og indbrud.

Politiet mener også, at de samme mænd lavede indbrud i Centrum Smykker i Vojens i marts.

To mænd trængte ind i guldsmedeparrets bolig på første sal over butikken i Bispegade. Med en pistol og en hobbykniv truede de parret til at udlevere smykker og kontanter i lejligheden. De tvang kvinden ned i forretningen, hvor de også stjal varer for et stort beløb samt kontanter.

Tre rumænske mænd på 21, 29 og 31 blev i begyndelsen af juni anholdt for et røveri i Delmenhorst ved Bremen. De tre har siden siddet fængslet i Tyskland.

Undervejs i efterforskningen fik tysk politiet oplysninger om, at den samme gruppe måske havde begået flere røverier og indbrud i Bremen-området. Bl.a. et røveri mod en 70-årig kvinde.

Lokalpolitiet i Haderslev og efterforskere fra Organiseret Kriminalitet i Esbjerg har efterforsket sagen i nært samarbejde med de tyske kollegaer. Det stod hurtigt klart, at det sandsynligvis var østeuropæiske mænd, der stod bag de to sager i Danmark.

Begge sagerne vil blive behandlet ved retten i Tyskland. Anklagemyndigheden i Syd- og Sønderjylland har dog forbeholdt sig ret til, at hjemtage de tre gerningsmænd efter en eventuel dom, så de kan idømmes et indrejseforbud i Danmark. Den del af strafudmålingen, kan en tysk ret nemlig ikke tage stilling til, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Se flere fotos fra gerningsstedet.