Sent selvmål ødelagde jubilæumsfest

Der var dækket op til jubilæumsfest i Esbjerg, men festen fusede ud, da Sønderjyske fik 1-1 på en sen scoring.

Esbjerg fejrede søndag et klubjubilæum på 90 år, men der var ingen gaver fra gæsterne Sønderjyske, der sled sig til det ene point i 1-1-kampen i Superligaen. Et selvmål i slutminutterne af Emil Lyng kostede Esbjerg sejren.

Esbjerg dominerede fra kampens start, men ligesom i åbningskampen mod Randers fik vestjyderne alt for lidt ud af anstrengelserne, skriver Ritzau.

Efter 20 minutter lå bolden pludselig i Esbjergs net. Scoringen af Sønderjyskes nye mand, Bojan Golubovic, blev dog annulleret for hånd på bolden. Det annullerede mål gav dog Sønderjyske lidt tro på tingene.

Kort efter var Pierre Kanstrup tæt på at score for gæsterne med et flot hovedstød, men en flyvende Martin Dubravka kvitterede med en imponerende redning i Esbjerg-målet. Resten af første halvleg forløb med Esbjerg mest på bolden, men Sønderjyske virkede farligst.

I starten af anden halvleg humpede Esbjergs Mikkel Vestergaard ud med en skade, og i stedet kom Martin Pusic ind. Kroaten havde ikke været mange minutter på banen, før han sørgede for Esbjergs første mål i Superligaen denne sæson. Flot drejede han rundt om sig selv og sendte bolden ind ved venstre stolpe uden chance for Marin Skender, der strakte sig forgæves i Sønderjyske-målet.

Målet gav Esbjerg lidt arbejdsro, og med Martin Pusic virkede vestjyderne pludselig meget mere farlige i front. Sønderjyske havde også muligheder, og især de høje bolde gav Esbjerg-forsvaret en del problemer. Det var da også på en høj bold, at udligningen kom. Emil Lyng styrede uheldigt med hovedet bolden i eget mål via stolpen.

- Det var en dødbold, som jeg ni ud af 10 gange ville have headet den rigtige vej, men så mistimede jeg springet, og så sad den desværre bare flot ovre i hjørnet, siger Emil Lyng, som mener at Esbjerg ellers fortjente sejren.

Men Sønderjyske kunne glæde sig over et uafgjort resultat ligesom i første runde mod AaB.

Esbjerg har et tætpakket program de kommende uger. Allerede på torsdag gælder det kampen i Europa League-kvalifikationen mod polske Ruch Chorzow.