Socialrådgiver sparer Skibet Skole for penge

Skoler og daginstitutioner i fem kommuner har haft stor glæde af en fast socialrådgiver, som kan give hurtig hjælp, hvis en familie får ondt i livet.

Det viser evalueringen af et projekt, hvor otte socialfaglige rådgivere har haft deres daglige gang ude på folkeskolerne og daginstitutionerne, skriver DR Trekanten.

Projektet har kørt Vejle, Randers, Aalborg, Aarhus og København. I København med så stor succes, at ordningen er blevet gjort permanent for samtlige skoler i kommunen.

Skibet Skole udenfor Vejle er en af de skoler, der har haft en socialrådgiver tilknyttet.

- Vi oplever, at hun gør en forskel, fortæller lederen af Skibet Skole, Bjarne Juul Hansen.

Skolen har gennem et år haft en rådgiver fra Vejle Kommune tilknyttet. Hun har været på skolen en gang om ugen, og har hjulpet til, hvis en familie er kommet i problemer.

- Der kan være ting, de gør at en familie lige pludselig har så ondt i samværet, at vi tydeligt kan mærke det på deres børn her i skolen, forklarer Bjarne Juul Hansen.

I følge skolelederen er det en stor fordel, at de har en kollega, der kan træde til med det samme, og hjælpe med at løse problemerne, inden de vokser sig store.

- Vi kan se, at når hun går ind i sagerne, så betyder det ofte, at vi ikke behøver lave en underretning til familieafdelingen, siger skolelederen.

Børne- og ungedirektøren i Vejle Kommune, Claus Svold siger, at både familierne og kommunekassen har glæde af de gode resultater, som projektet har givet.

- Jo mindre problemer er - des nemmere er de at løse, og jo bedre er det for de familier, der har udfordringer, og i sidste ende er det også billigere for det offentlige, siger han.