Ror Danmark rundt for en god sag

For at samle penge ind til syge børn har Søren Walter fra Tørring givet sig selv en mission. Han vil sejle Danmark rundt i havkajak.

Lørdag drager 53-årige Søren Walter ud på sit livs hårdeste rejse fra Højer Sluse, der ligger vest for Tønder i Sønderjylland. Herfra vil han i løbet af 45 dage sejle Danmark rundt i havkajak.

Undervejs vil han sætte fokus på hjælpeorganisationen La Vida, som samler penge ind til at sende børn med livstruende sygdomme på ferie.

Vestkysten, rundt om Skagen, ned langs østkysten, et smut til Bornholm og retur til Sønderjylland. Det er i korte træk den godt 1.800 kilometer lange rute, som fra lørdag den 16. august og frem til 10. oktober bliver Søren Walters hverdag. En daglig kamp med strøm, vind og bølger, der skal sætte fokus på en god sag.

- Udover at udfordre min egen psyke og fysik makismalt, så håber jeg turen kan være med til at sætte fokus på La Vida, der arbejder for at give familier med syge børn et pusterum ved at sende dem på rekreationsferie, forklarer Søren Walter i en pressemeddelelse.

Hos La Vida er de begejstrede over, at Søren Walter vil begive sig ud på knapt 2.000 kilometer rundt om Danmark for at støtte deres organisation.

- Mange familier med børn, der har livstruende sygdomme, trænger til et pusterum fra hverdagen. Vi kan ikke helbrede nogen, men vi kan give familierne en god oplevelse. Det er fantastisk, når nogen tager utraditionelle midler i brug for at støtte os, siger Inge Marie Hornshøj, der er formand for La Vida.

Der er allerede sikret penge til La Vida. Billund Lufthavn har nemlig besluttet at give 25 kroner til La Vida for hver kilometer, Søren Walter roer.