Esbjerg køber svensk angriber

Esbjerg fB, som har haft en slap start på superliga-sæsonen, har købt den 23-årig svenske angriber, Robin Söder.

Han var som teenager et af svensk fodbolds store talenter, men har været udsat for en alvorlig knæskade.

EfB?s cheftræner, Niels Frederiksen, oplyser, at klubben har været i markedet efter en spiller, der bevæger sig i og omkring straffesparksfeltet og har tekniske færdigheder til at deltage i det spil, EfB gerne vil praktisere.

- Robin Söder er dygtig til at søge ind i feltet, og han har en fornuftig fart og et teknisk niveau til at kunne sætte en modstander og komme fri til afslutninger. Han er ikke en stor og fysisk stærk angriber, men kan forhåbentlig bidrage med at skabe plads og gøre sine medspillere gode, siger Niels Frederiksen på klubbens hjemmeside.

Robin Söder debuterede som 17-årig på u21-landsholdet. Flere europæiske klubber var interesseret i ham, da han i en semifinale mod England ved U21-EM i 2009 fik den alvorlige knæskade. Den satte hans udvikling i stå.

Han har i tre år spillet for IFK Göteborg. Han har spillet 125 kampe i Allsvenskan og har scoret 45 mål.

- Jeg trænger både som menneske og spiller til nye udfordringer, og jeg kommer til en klub ikke så langt hjemmefra og en bedre liga. Det er mit indtryk, at danske hold har et højere teknisk niveau og spiller med mere tempo end holdene i Allsvenskan, der satser mere på længere bolde op ad banen. Esbjerg forekommer at være en god klub, både sportsligt og socialt, siger Robin Söder.

Han flytter til Esbjerg med kæresten, Frida Bennhage, der har spillet håndbold på eliteniveau i Göteborg-klubben IK Sävehof. Her har hun spillet på hold med Team Esbjerg-anfører Johanna Ahlms lillesøster, Pernilla. Parret