Sønderborg Kommune køber kasernen

Sønderborg Kaserne, som indtil april i år husede Sergentskolen, er blevet solgt. Det er Sønderborg Kommune, der bliver de nye ejere.

I april måned var det slut med sergentelever på kasernen i Sønderborg. I august flyttede der et hold asylansøgere ind i lokalerne, og nu ser det ud til, at Sønderborg Kommune får lov at bestemme, hvad der skal ske med bygningerne, når det midlertidige asylcenter lukker.

Der er nemlig indgået en aftale mellem Sønderborg Kommune og Forsvaret om køb af Sønderborg Kaserne. Ifølge aftalen kan Sønderborg Kommune overtage kasernen hurtigst muligt.

Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen (S) havde varslet, at en aftale ville være på plads i denne uge, og at aftalen dermed også ville være klar til at blive behandlet i byrådet på byrådsmødet onsdag den 3. september.

- Vi har fået en rigtig god aftale i hus. Jeg kan desværre ikke offentliggøre hvad købsprisen er endnu, men jeg kan godt afsløre, at jeg mener vi har fået et endog meget tilfredsstillende resultat med fra forhandlingsbordet, udtaler borgmester Erik Lauritzen.

Når borgmesteren ikke kan offentliggøre købsprisen for Sønderborg Kaserne endnu, så er det fordi, sagen skal endeligt godkendes i Folketingets Finansudvalg den 9. oktober.

I øjeblikket er kasernen lavet om til midlertidigt asylcenter. Sønderborg Kommune overtager lejekontrakten fra Forsvaret, og sikrer sig herigennem lejeindtægterne fra asylcentret.

- Nu kan vi begynde at lægge planer for kasernens fremtid, når asylcentret lukker, hvad det senest gør i udgangen af 2016, siger borgmesteren.

Sønderborg Kommune købte tidligere i år Sergentskolens tidligere øvelsesterræn på Kær Vestermark samt KFUM-grunden på Gerlachsgade. Med købet af Sønderborg Kaserne har Sønderborg Kommune nu overtaget alle bygninger og arealer, som tidligere blev benyttet af Sergentskolen.