Vil fjerne trafik-kaos på Tankegangen

Vejen, hvor Mølholm Skole i Vejle ligger, hedder Tankegangen. Og nu vil skolen ændre forældrenes tankegang, når eleverne skal afleveres ved skolen for at undgå ulykker.

- Heldigvis er ingen kommet til skade. Endnu, konstaterer Kristian Pedersen fra Mølholm Skole. Men risikoen er til stede. Trafikken på skolens parkeringsplads er ganske enkelt så stor, at der er tale om et dagligt kaos.

-Trafikken til skolen er enorm lige op til klokken ringer ind. Vores parkeringspladser er belastet til bristepunktet. Når de ansatte er mødt ind, er der reelt ikke plads til de mange forældres biler, siger Kristian Pedersen.

Derfor skal trafikken på Tankegangen begrænses. Fra torsdag morgen skal forældre derfor helst aflevere elever på parkeringspladsen ved Mølholm Hallen. Hallens p-plads bruges næsten ikke i morgentimerne, og pladsen ligger ikke længere væk for de små elever i indskolingen.

Belastningen på Tankegangen er vokset efter at lærernes arbejdstid er lavet om. I dag møder praktisk talt alle 90 ansatte på skolen mellem kl. 7.30 og 8.

-Vi har en skole med mere end 550 elever og ca. 90 medarbejdere. Det er rigtig mange, der skal møde ind stort set samtidig. Derfor opstår der trængsel og farlige situationer. De situationer kan vi undgå ved at forældre benytter halens p-plads og vi dermed får vi fordelt trafikken til skolen, siger Kristian Pedersen.