Politikere kæmper for lægehelikopteren

Borgmestrene i de sønderjyske kommuner går i fællesskab til forsvar for lægehelikopteren fra Niebøl, der er i fare for at blive sparet væk.

De fire Sønderjyske borgmestre har udarbejdet et fakta-ark om lægehelikopteren, som de håber, vil påvirke politikerne i Region Syddanmark til at beholde helikopteren.

Region Syddanmark skal spare 120 millioner kroner og effektivisere for 300 millioner kroner på sundhedsområdet i 2015. Et af forslagene er at spare lægehelikopteren væk. Det bekymrer borgmestrene i Tønder, Haderslev, Aabenraa og Sønderborg.

- Da der ikke længere er akutfunktion på Tønder Sygehus, udgør lægehelikopteren i Niebøl en bærende del af akutberedskabet i vores område. Helikopteren sikrer hurtig livreddende hjælp og giver os tryghed og sikkerhed i hverdagen, siger bormester i Tønder Kommune, Laurids Rudebeck i en pressemeddelelse.

I fakta-arket, som politikerne har sammenfattet, nævner politikerne endda et eksempel på, at lægehelikopteren har gjort en forskel på liv og død så sent som ved en redningsaktion i tirsdags.

Politikerne sår også tvivl ved, om det er billigere at etablere en landsdækkende lægehelikopter, sådan som det er foreslået i regionens spareplan.

Læs politikernes fakta-ark om helikopteren her