Drikkevand i Løgumgårde ramt af forurening

Vandet fra Løgumgårde Vandværk er forurenet. Personer, der modtager vand derfra opfordres derfor til at koge vandet, før det bruges. Det oplyser Tønder Kommune på deres hjemmeside.

Der er fundet for høje bakterietal i drikkevandet fra Løgumgårde Vandværk. Derfor opfordres alle borgere, der får deres drikkevand leveret fra Løgumgårde Vandværk, til at koge vandet indtil videre.

- Vi ved ikke så meget endnu. Vi kan se, at der ikke er tale om de farlige E-coli-bakterier, men præcis hvilke bakterier det er skal vi stadig have styr på. Men for at være på den sikre side opfordrer vi folk til at koge vandet, siger Niels Ole Baecher, der er miljømedarbejder i Tønder Kommune, til TV SYD.

Det er ikke sikkert, hvor længe kommunen vil anbefale at koge vandet. Tirsdag bliver der taget nye prøver på vandværket, og hvis de ser fine ud kan brugerne igen bruge vandet som normalt.

- Vi ved endnu ikke, hvor længe der går, før vandet kan bruges uden man koger det først. Men vi holder selvfølgelig øje med det og fortæller på Tønder Kommunes hjemmeside, når det sker, siger Niels Ole Baecher.

Herunder er den besked, Tønder Kommune har sendt ud på Twitter:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.