Deltagerne er vilde med Hærvejsløbet

Hærvejsløbets Cykelløb er yderst populært blandt deltagerne, og især depoterne og de frivilliges engagement scorer absolut topkarakterer, viser en evaluering af dette års løb.

1.704 cykelryttere var med, da Hærvejsløbets Cykelløb blev afviklet lørdag 28. juni i år. Efterfølgende er de blevet bedt om at evaluere løbet gennem en række spørgsmål.

Næsten 900 ryttere har svaret på evalueringen, og resultatet viser, at rytterne er yderst tilfredse med arrangementet og giver løbet som heldhed absolut topkarakter. Hele 99 procent af besvarelserne giver løbet karakteren god eller meget god.

- Det viser, at vi har lavet et koncept, som cykelmotionisterne kan lide. Ved Hærvejsløbet handler det ikke om at komme først i mål, men om at få en god oplevelse undervejs og være sammen på holdet, siger løbsleder for Hærvejsløbet, Flemming Johannsen.

- Se mere om Hærvejsløbet her

Løbet har fokus på oplevelser. Netop oplevelserne undervejs er en stor del af Hærvejsløbet, og de oplevelser, der får den højeste karakter, er depoterne langs ruten. Der er seks depoter, som alle bemandes af frivillige foreninger. Hvert depot har frie hænder til at servicere rytterne, som de finder bedst.

Det betyder også, at depoterne i stor grad serverer forplejning, der har en relation til deres geografiske område. F.eks. blev der disket op med sønderjysk kagebord i Vojens, mens der i Nr. Snede blev serveret præriesuppe.