Bredt budgetforlig sender 166 millioner til Vejles skoler

Alle partier i Vejle Byråd undtagen Enhedslisten indgik sent tirsdag aften et budgetforlig, der over de næste fire år sender 166 millioner kroner til kommunens skoler.

Ud over skoleområdet er der sat ekstra penge af til at skabe vækst i private arbejdspladser, øget bosætning og velfærdsudvikling. Samlet set investeres der næste år for ekstra 112 millioner kroner og i alt 344 millioner over de næste fire år, heraf halvdelen på skoleområdet.

- Vi er i Vejle i den heldige situation, at vi takket være en stram økonomisk styring i de senere år nu er i stand til at løfte servicen. Vi har især haft mulighed for at øge anlægsbudgettet, hvor vi har lavet en række satsninger på velfærdsområderne for at understøtte den borgerrettede service. Det er samtidig et ansvarligt budget, hvor vi har lagt vægt på, at der er økonomisk balance på både kort og langt sigt, understreger borgmester Arne Sigtenbjerggaard, Venstre.

Budgetforligets partier er enige om at understøtte arbejdet med den nye folkeskolereform. Dermed fortsættes den linje, der blev lagt i sidste års budget, hvor der blev investeret stærkt i den nye folkeskolereform. Til næste år investeres i udvikling af bedre rammer og redskaber.

Petersmindeskolen skal udbygges i 2015 og 2016. Endelig er der afsat en stor pulje penge på 97 millioner kroner i de kommende fire år til vedligeholdelse, klimaskærm og arbejdsmiljøpåbud på skolerne.