SF-kritik: Carl Holst er udemokratisk

Region Syddanmark budgetforlig blev aftalt mellem Venstre og Socialdemokraterne, og resten af partierne kunne tage det eller lade være. Det forklarer Ida Damborg (SF), der kritiserer regionsrådsformand Carl Holst (V) for at være ligeglad med en tredjedel af vælgerne.

- Det skete sådan, at i søndags valgte Venstre og Socialdemokratiet at lave et budgetforlig, og det fik vi andre tilsendt ved 10-tiden om aftenen, og det kunne vi tage eller lade være, og vi har valgt at lade være, lød det vredt fra regionsrådsmedlem Ida Damborg (SF) sent onsdag aften i TV SYD.

Hun sagde samtidig, at demokrati ikke er den store del af Region Syddanmark, og ærgrede sig over, at SF ikke blev inviteret med til egentlige forhandlinger.

Men den kritik giver regionsrådsformand Carl Holst ikke meget for:

- Mit ønske er at få et ansvarligt budget (og et budget, der er bredest muligt) vedtaget, og begge dele kunne jeg få ved at få de to største partier Socialdemokraterne og Venstre med. Og aftalen var, at jeg snakkede med de blå partier og Karsten Uno (Petersen (S) red.) snakkede med de røde partier. Og det har så medført, at vi har fået det forlig, vi har, forklarer Carl Holst torsdag morgen til TV SYD.

Han konstaterer samtidig, at SF var fraværende både under det forudgående budgetseminar og under førstebehandlingen og andenbehandlingen af budgettet.

- Politik er jo forskellige holdninger, og det kræver jo, at man er enige om besparelser, og at man så kan blive om hvilke besparelser, der så skal gennemføres, siger Carl Holst.

SF valgte bl.a. at stå uden for budgetforliget, da partiet betragter nat-lukningen af skadestuen på Vejle Sygehus som forligsbrud.