Slut med sprut efter kl. 5 om morgenen

Fra 1. januar vil langt størstedelen af de egentlige værtshuse og diskoteker i Esbjerg kunne holde åbent frem til kl. 6.00, men udskænkning af alkohol skal stoppe kl. 5.00. Dermed håber myndighederne på færre aggressioner og mindre uro i morgentimerne.

Flere undersøgelser slår nemlig fast, at der er en klar sammenhæng mellem fuldskab og aggressiv adfærd. Jo mere alkohol der indtages, jo mere stiger aggressiviteten og uroen i nattelivet.

En ny alkohol-strategi sætter især fokus på de unge under 18 år og deres muligheder for at deltage i nattelivet, hvor alkoholudskænkning er det primære, men også afslutningen på en god og sjov aften i byen har fået en fremtrædende plads.

Alle restaurationer bør ifølge den nye bevillingsstrategi dermed holde lukket fra kl. 6.00 til 9.00. Det er en strategi, som alle kommuner i Syddanmark støtter op om.

Årsagen til, at ikke alle restaurationer følger strategien fra 1. januar, er, at de har en eksisterende bevilling, der tillader udskænkning efter kl. 05.

Når disse bevillinger udløber, vil bevillingsnævnet skulle beslutte, hvordan en ny bevilling kan og skal se ud ? netop set i lyset af strategiens intentioner

- Når hanerne drejes kl. 05, kan vi bl.a. få folk hjem, inden det ender med ballade. Desuden får kommunens ansatte og restaurationerne mulighed for at få ryddet op inden en ny dag starter. Jeg er sikker på at den nye bevillingsstrategi, der er udarbejdet i samarbejdet mellem kommunerne og politiet, vil have en meget positiv effekt, siger Henrik Vallø, der er formand for Bevillingsnævnet i Esbjerg Kommune..

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.