Se video: Barn i daginstitution er rask smittebærer af MRSA

En daginstitution i Kolding har informeret forældrene om, at de har et barn som er smittebærer af multiresistente MRSA bakterier. Barnet er rask smittebærer og der er ikke umiddelbart risiko for at andre får smitten.

I et opslag henviser institutionen Under Egen i Kolding forældrene om, hvad det betyder. Enkelte forældre har reageret med bekymring, selv om embedslæge og Sundhedsstyrelsen ikke mener, at der er grund til bekymring.

MRSA smitter som andre stafylokokker. Raske kan bære stafylokokker i næsen eller på huden og kan af og til smitte videre, skriver Sundhedsstyrelsen. Risikoen for at give smitten videre er større, hvis personen har sår, bylder eller luftvejsinfektion.

Barnet, der har fået konstateret smitten, har været syg et par gange med mellemørebetændelse, og i den forbindelsen afslørede en prøve bakterien.

Men barnet er rask og må derfor gerne komme i børnehaven.

Det er helt normalt, at børnhaver og andre institutioner informerer om mæslinger, lus eller røde hunde. Og børnehaven Under Egen gjorde her det helt rigtige, mener Kolding Kommune.

 

Hør Kirsten Marie Høeg, leder af Under Egen i Kolding om MRSA smitten. (Var: 2.51)

Sundhedsstyrelsen om MRSA