Dansk Supermarked dropper Skare Meat

Salmonella-fejl hos Skare Meat kommer til at koste dyrt. Dansk Supermarked, der står bag Netto, Føtex og Bilka, kalder det et uacceptabelt tillidsbrud og suspenderer med øjeblikkelig virkning al samhandel med kødproducenten i Vejen.

Det oplyser Dansk Supermarked mandag aften i en pressemeddelelse.

Samtidig trækker Danske Supermarked et parti hakket oksekød tilbage, som er solgt i Netto i juni 2014 i tilfælde af, at kunder har valgt at fryse kødet ned.

Baggrunden er et svar fra Fødevarestyrelsen, der fastslår at Skare Meat Packers og Fødevarestyrelsen i over to måneder har vidst, at Dansk Supermarked i lighed med andre kæder angiveligt har solgt salmonellainficeret kød tilbage i juni, uden at orientere Dansk Supermarked.

Dansk Supermarked gør samtidig klart at samarbejdet kan være endegyldigt slut:

- Dansk Supermarked stiller sig helt uforstående overfor, at vi af flere omgange tilsyneladende har modtaget urigtige oplysninger fra Skare Meat Packers. Der er i givet fald tale om et helt uacceptabelt tillidsbrud, som umuliggør fremtidig samhandel med leverandøren. Med øjeblikkelig virkning suspenderer Dansk Supermarked derfor vores samhandel med Skare Meat Packers med forventning om efter endt undersøgelse at afslutte samhandlen endegyldigt, hedder det i pressemeddelelsen.

Dansk Supermarked har mistet tilliden til Skare Meat, efter at producenten i august oplyste om, at der var en forekomst af salmonella i et parti hakket oksekød fra Skare produceret d. 13. juni 2014, men at Dansk Supermarked ikke havde modtaget kødet, hvorfor de ikke skulle foretage sig noget. Dette er gentagne gange blevet bekræftet skriftligt af Skare Meat Packers, senest d. 27. september 2014.

Men oplysningerne er direkte modstrid med det svar Dansk Supermarked i dag har modtaget fra Fødevarestyrelsen.

Dansk Supermarked udtrykker samtidig vrede over, at også Fødevarestyrelsen undlod at oplyse om, at supermarked-kæden utilsigtet havde solgt salmonellainficeret kød.

Deltag i debatten på Facebook:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.