F-16 fra Skrydstrup: Afgang til Irak udskudt

Beslutningen om at sende danske kampfly til Irak er udskudt. Blå blok ønsker flere svar. Dermed er det tvivlsomt, om de syv danske F-16-fly kommer af sted fra Skrydstrup som planlagt torsdag morgen.

Det står klart, efter at Folketinget onsdag brugte det meste af dagen på at behandle det beslutningsforslag, der skal bane vejen for det danske bidrag.

Blandt andre Venstre ønskede at få afklaret, om det kan karakteriseres som landsforræderi, hvis danske syrienkrigere skyder mod de udsendte danske soldater.

- Det er ikke fordi, vi ikke vil have det danske bidrag af sted, men vi vil have afklaret det her, sagde Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, til TV2 News, efter at sagen sent onsdag aften blev sendt tilbage til forsvarsudvalget.

Det var sent onsdag uklart, hvornår forsvarsudvalget kan behandle sagen, inden den igen kan komme tilbage i folketingssalen. Det forventes dog, at det bliver klokken 9 torsdag morgen.

Dermed er det også uklart, om og eventuelt hvor meget udsendelsen af de danske F-16-fly bliver forsinket.

- Vi bad hele tiden om en afklaring. Det kunne vi ikke få. Så må vi have den tilbage udvalget, sagde de konservatives udenrigsordfører, Lars Barfoed.