Gratis færge ja tak: Nu skal succesen gentages

Næsten tre gange så mange turister som normalt tog færgen til Endelave i september. Derfor håber beboerforeningen på en snarlig gentagelse.

Helt fyldte færger og lokale øboere, der ikke kunne få bilen med hjem til Endelave, fortæller om den overvældende store succes, som gratis ø færge har været.

Status efter september måned viser, at færgen har transporteret 13.500 passagerer til Endelave, mod normalt 5.000 passagerer i samme periode.

Det er så stor en succes, at Endelave Beboerforening nu satser på enten en gentagelse af gratis ø færgen eller, at der kan laves en aftale med Horsens Kommune, så billetpriserne sættes permanent ned.

- Det har været helt vildt og viser jo, at der er rigtig mange mennesker, der gerne vil besøge Endelave. Men det har også været en logistisk udfordring, fordi succesen har været så overvældende, siger Hanne Nyholt fra Endelave Beboerforening til TV SYD

-Vi har ikke noget bookingsystem, og det har resulteret i, at nogle af Endelaves egne beboere ikke kunne få deres bil med tilbage til Endelave, fordi færgen var fyldt op, fortæller Hanne Nyholt.

Beboerforeningen mødes fredag for at diskutere, hvordan interessen for Endelave bedst kan udnyttes.