Politifolk slæbt efter stjålet bil

To politifolk blev mandag eftermiddag slæbt efter en stjålet bil i forbindelse med en anholdelse ved Vejen. I bilen blev fundet en økse og en springkniv, så de to personer sigtes også efter våbenloven.

Politiets jurister overvejer, om bilens fører skal fremstilles i grundlovsforhør.

- Det var en potentielt farlig situation, siger vagtchef Erik Lindholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD. Den kvindelige politibetjent havde stukket armen ind gennem sideruden for at tage nøglerne - og føreren holdt fast i armen, da han gassede op og kørte ca. 12 meter.

Samtidig havde hendes mandlige kollega kroppen halvt inde i bilen fra passagersiden. Det lykkedes betjenten at trække håndbremsen, så ingen kom noget til.

Optakten til anholdelsen er lidt mærkværdig:

- En mand ringede ved 16-tiden og fortalte, at der holdt en bil med to personer på hans gårdsplads på Koldingvej i Troldkær, forklarer vagtchefen. Det havde den gjort et stykke tid.

Manden tog bilnummeret, og det viste sig, at bilen var meldt stjålet på Fyn.

En patrulje blev sendt til adressen, og den blev parkeret bag den stjålne bil. Betjentene gik op på hver sin side af bilen og bad om at se id. På det tidspunkt var bilens motor slukket - og nøglerne sad ikke i tændingslåsen.

- De meddelte de to personer, som også er fra Fyn, at de var anholdt for at køre i en stjålet bil. I samme nu satte føreren nøglen i og startede bilen.

Politiet afhører de to om, hvorfor de holdt på gårdspladsen.

- Det kan være med berigelseskriminalitet for øje, men det kan være svært at bevise. Men beboeren oplyser, at der har været indbrud i området for tre uger siden, fortæller vagtchefen.

Føreren af den stjålne bil var i øvrigt narkopåvirket og fradømt kørekortet.