Sådan kommer møbler til at se ud i fremtiden

Unge møbelmagere og designere deltager i en udstilling, der viser deres bud på, hvordan fremtidens møbeldesign skal se ud.

Udstillingen har premiere på mandag på Trapholt.

- Hans Jørgen Wegner og Børge Mogensen skabte prisbillige kvalitetsmøbler til den brede befolkning. Det er interessant at spørge nutidens danske designere om de både magter at fastholde Wegner og Mogensens tradition og samtidig fornyer deres streg, så udtrykket passer i et designmiljø i 2014, siger museumsdirektør Karen Grøn.

Snedkeruddannelsen er blevet så populær blandt kreative, unge mennesker, at der er kø for at komme ind på uddannelsen, fortæller direktør på Københavns Tekniske Skole Ole Heinager.

- Udenlandske skoler ser med misundelse på, hvad vi laver. Det sætter naturligvis nogle store krav til, hvordan vi selv skal udvikle og forny projektet. Vores mål er at lave uddannelse i verdensklasse - og skulle der falde en morgendagens møbelklassiker af på vejen, så vil det være en positiv gevinst, vi vil være meget stolte af, fortæller direktør på KTS Ole Heinager.