Fortjent Esbjerg-sejr

Esbjerg var bedst i Superligaens bundopgør, og hjemmesejren på 2-0 sendte OB under nedrykningsstregen.

Esbjerg forlader nedrykningspladsen som nummer 11 og efterlader i stedet OB på denne position. Det er status efter de to klubbers bundopgør mandag aften. På hjemmebane sejrede Esbjerg 2-0.

En tredjedel af sæsonen er nu spillet, og efter 11 runder har Esbjerg og OB samlet henholdsvis 11 og 9 point.

Sejren var helt fortjent, og et mål i hver halvleg afgjorde kampen.

Den var præget af sin vigtighed i begyndelsen, der var meget taktisk for begge holds vedkommende.

Opgøret skreg på en tilfældig scoring, der kunne åbne begivenhederne op, hvilket skete efter 32 minutter.

OB's Emil Larsen understregede, at hans kompetencer ligger i det fremadrettede spil, da han naivt lavede en glidende tackling på kanten af eget straffesparksfelt og herved fældede Esbjergs Jeppe Andersen.

Korrekt straffespark efter en ellers ufarlig situation. Esbjergs Jakob Ankersen eksekverede sikkert til 1-0.

Scoringen inspirerede hjemmeholdet til at tage teten med det bedste spil op til pausen.

OB havde ellers haft en fin periode op til åbningsmålet, og Martin Spelmann burde have scoret, da Emil Larsen spillede ham fri til afslutning. Men Martin Dubravka i Esbjerg-målet havde nemt ved at parere forsøget.

Bagud 0-1 skulle der ske noget, og fire minutter efter pausen skiftede OB's nye træner, Ove Pedersen, Rasmus Falk ind til comeback efter en skadespause på godt to måneder.

Men han fik slet ikke den tiltænkte dominerede rolle. I stedet sad Esbjerg på spillet og også de få åbne chancer.

Midt i anden halvleg blev det fortjent 2-0 ved svenske Robin Söder, der fra klos hold udnyttede et indlæg fra sin kroatiske angrebskollega Martin Pusic. To minutter forinden havde Söder hamret bolden på overliggeren på kroatens forarbejde, men Söder tog hurtigt revanche.

OB's målmand, Mads Toppel, var impliceret i begge chancer. Først sendte han en aflevering i fødderne på Pusic, og i den måludløsende situation kort efter, var det hans svage indgreb langt ude i straffesparksfeltet, der førte til målet.

Først i det sidste kvarter fik OB lagt et pres, men Esbjerg afviste de fynske tilnærmelser og avancerede til niendepladsen efter 2-0-sejren.

OB derimod må sande, at Ove Pedersen-effekten efter fyringen af Troels Bech kun varede i en kamp - den seneste sejr mod Silkeborg.