Hospital filmer fødsler

I Horsens begynder man nu at filme fødsler. Videomaterialet skal i sidste ende gøre læger, sygeplejersker og jordemødre bedre til at samarbejde i kritiske situationer.

Tingene kan gå meget hurtigt midt i en fødsel. Også for personalet, der skal koncentrere sig om mor og barn. Et nyt projekt i Horsens skal give personalet på fødegangen mulighed for at blive endnu bedre. Regionshospitalet Horsens er nemlig fra i dag begyndt at filme fødslerne.

Videoerne er en del af et forskningsprojekt, som skal gøre samarbejdet på fødestuerne i Horsens bedre, når en fødsel er kompliceret. Derfor er det også kun videooptagelserne af de akutte fødsler, hvor der er læger med på fødselsstuen, der vil blive brugt.

- De fleste af os har vel et billede af, at når man ser Formel 1, og bilen kører ind til pitstop, så har man et team-samarbejde, der går virkelig hurtigt. De kan mange ting vildt stærkt, og faktisk vil vi gerne kunne det samme, når man kommer ind på en fødestue, siger læge og projektansvarlig Lise Brogaard Roed Jensen.

Videomaterialet bliver indsamlet og analyseret for at finde frem til de vigtigste færdigheder. Det er vigtigt, at personalet ved, hvad der virker bedst i akutte situationer.

- Det er afgørende for, at vi har et effektfuldt team, siger Lise Brogaard Roed Jensen.

Det er kun fødende, der giver hospitalet lov til det, der bliver filmet under fødslen.