På tur med sårbare unge skubbere

Hver onsdag går unge med behov for hjælp, tur med plejehjemsbeboere i kørestol og hjælper dem dermed med at få frisk luft.

En karavane på otte personer i kørestol og et tilsvarende antal skubbere ruller ud fra Ceres Centret i Horsens hver onsdag formiddag.

Her går ?skubbeholdet?, som består af unge fra ASV Horsens, nemlig i aktion og tager de ældre plejehjemsbeboere med på tur i de omkringliggende gader og stræder. Undervejs bliver der konverseret om løst og fast.

De unge går på den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse STU på ASV Horsens. Fælles for dem er, at de ikke er i stand til at tage en almindelig ungdomsuddannelse på grund af forskellige diagnoser og lidelser.

- Gåturene giver de unge selvtillid. Det er dejligt for dem at føle, at de kan bidrage med en indsats, der giver mening. Det får dem til at ranke ryggen. Vi har flere unge, der nu har fået lyst til at komme i praktik på et plejecenter, siger Frank Berthelsen, der er lærer på ASV Horsens.

Inden de unge blev sluppet løs med kørestolene, fik de et kursus i den rette skubbeteknik. De prøvede selv at sidde i kørestolen og at skubbe hinanden op og ned ad kantsten osv., så de var helt sikre på, at sikkerheden var i top.

Når vinterens kulde melder sig har Skubbeholdet planer om, at gåturene afløses af dans til Bjørn og Okay og andre gamle travere, eller af stunder, hvor de sammen synger gamle, danske sange.