Uheldig røver sat på fri fod efter afhøring

En 20-årig mand fra Aarhus-området blev onsdag formiddag løsladt, da lokalpolitiet i Tønder havde afhørt ham om det mislykkede røveri i går formiddag mod guldsmed Christian Tandrup i Toftlund.

Dermed kan den 20-årige forlade Sønderjylland for denne gang - men der venter dog et senere retsligt efterspil på røveri-forsøget, der slog helt fejl, selvom den unge mand var bevæbnet med både kniv og peberspray.

Den 64-årige guldsmed Christian Tandrup satte sig nemlig resolut til modværge og greb fat i røveren, der efter lidt tumult tog flugten. Guldsmeden holdt dog godt fat i røveren og fik ham væltet omkuld lige uden for forretningen, hvor han blev fastholdt til politiet ankom og anholdt røveren, der var formummet bl.a med paryk og hat.

- Den 20-årige er løsladt, da det er vores vurdering, at en dommer ikke vil finde grundlag for varetægtsfængsling. Dels er forbrydelsen fuldt opklaret og dels har den unge mand ikke en kriminel forhistorie, der gør det sandsynligt, at han vil begå ny grov kriminalitet, siger Svend Erik Paulsen, der er leder af lokalpolitiet i Tønder til TV SYD.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.