Samarbejde sikrer stillinger i Horsens

Samarbejde mellem erhvervslivet og Horsens Kommune sikrer stillinger til udsatte borgere og onsdag aften blev der indgået en ny aftale mellem kommunen og Horsens største virksomheder.

Det er en af Horsens største virksomheder, DKI Logistics A/S, der laver aftale med Horsens Alliancen. Aftalen indebærer blandt andet, at DKI Logistics forpligter sig til at ansætte sommerferieafløsere fra Jobcenter Horsens og at virksomheden sender 10 medarbejdere på efteruddannelse og i stedet ansætter rotationsvikarer fra Jobcenter Horsens, ligesom virksomheden ansætter seks personer i fleksjob, og at alle nye jobordrer meldes ind til Jobcenter Horsens.

Til gengæld forpligter Horsens Kommune sig blandt andet til at finde kvalificerede afløsere i ferieperioder og til at finde kvalificerede rotationsvikarer ? det vil sige afløsere og vikarer, der har de fornødne kvalifikationer til at arbejde på virksomheden.

 

Fakta:

Horsens Alliancen er en slags lokal trepartsaftale, hvor kommunen, erhvervslivet, DI Horsens og LO Horsens har givet hinanden håndslag på at fremme beskæftigelsen og forbedre rammevilkårene for erhvervslivet. Målet er hvert år i de kommende fire år at løfte 150 ekstra Horsens-borgere væk fra offentlig forsørgelse, således at Horsens Kommune ved udgangen af 2017 har 600 færre borgere på offentlig forsørgelse målt i forhold til landsgennemsnittet. Samtidig er dækningsafgiften ? svarende til 40-45 mio. kr. ? faset ud i Horsens Kommune.