Se video: Vovser til eksamen

Lørdag holder TrygFonden optagelsesprøve for hunde. De kan måske hjælpe med at gøre tiden på plejehjemmet bedre, men det er langt fra alle firbenede, der er plejehjemsbeboernes bedste ven.

Rundt omkring på plejecentre i Danmark får man nogle gange besøg af små logrende besøgende og deres tobenede ejere. Hunde er et effektivt redskab til at skabe tryghed for ældre på plejecentre. Derfor arbejder TrygFonden på at udbygge deres korps af besøgshunde, så endnu flere kan få bjæffende besøg.

Lørdag holdt de optagelsesprøve på plejecentret Kirsebærhaven i Kolding. Her kunne hunde og ejere blive testet for, om de var egnede kandidater til hvervet som besøgshundeteam.

- De vigtigste egenskaber er, at det er en hund, der er sund i hovedet og sund og rask i al almindelighed. Det skal være en god og glad hund, som gerne vil have kontakt til andre mennesker, fortæller Galina Plesner fra TrygFonden.

Herunder kan du høre mere om, hvorfor TrygFonden arbejder med besøgshunde, og hvad det kan give de ældre. Det fortæller Galina Plesner fra TrygFonden om (varighed 55 sekunder)