14 bøder efter en stribe tåge-uheld

14 bilister får hver en bøde på 1000 kroner efter en stribe uheld i tæt tåge på motorvejen nord for Horsens.

Søndag den 30. marts skete der i tidsrummet mellem kl. 22.10 og kl. 22.50 flere større færdselsuheld på motorvej E45 ved Gedved. Der var i alt 28 parter var impliceret, fordelt over tre større uheldssituationer i både syd ? og nordgående retning.

En medvirkende årsag til de voldsomme uheld har uden tvivl været en tågebanke, hvilket betød sigtbarhed ned til nogle få meter.

Sydøstjyllands Politi har på baggrund af uheldene og de forklaringer, som trafikanterne har afgivet, sigtet 14 parter fra uheldene for overtrædelse af færdselslovens § 41, der handler om ikke at køre efter forholdene. Bøden for overtrædelsen er på 1000 kroner.

Ovenstående er et eksempel på, hvor galt det kan gå, hvis man ikke tilpasser farten efter forholdene, og tilpasser afstanden til den forankørende på samme måde.

I tågen skete samme aften også to alvorlige ulykker, hvor en person blev dræbt og én anden blev livsfarlig kvæstet med livsvarige mén til følge. Der er efter begge de to ulykker rejst sigtelse mod andre trafikanter i uheldet ud over de omtalte 14 bøder.