Bakterie-bomber til bier-fester

Gjerndrup Kro har leveret wienerschnitzel mit alles til flere store bier-fester på trods af, at virksomheden officielt blev lukket sidste år og ikke har haft tilladelse til at lave og servere mad. Bier-fester i blandt andet Bjert, Sønderborg, Hjørring og Assens har modtaget mad fra kroen.

Tusindvis af danskere har spist mad fra , som kan have været sundhedsskadelige bakteriebomber. Det skriver Avisen.dk.

Fødevarestyrelsen besøgte i fredags Gjerndrup Kro og konstaterede, at der blev lavet ulovlig mad under "uhygiejniske" og ?direkte sundhedsfarlige? forhold.

Avisen.dk har været i kontakt med adskillige arrangører af bierfester, som har fået maden leveret. I Vendiahallen i Hjørring havde de den 3. oktober 800 mennesker til bierfest. Menuen var ?wienerschnitzel mit alles? fra Gjerndrup Kro.

- Det her kød var godt nok ikke værd at skrive hjem om. Det hørte vi også fra vores gæster. Maden havde stået alt for lang tid i varmekasser, det var slet ikke i orden. Derfor har vi også beklaget dybt over for vores gæster, siger John Christensen, teamleder i Hjørring-hallerne til Avisen.dk.

Det var ikke kun kvaliteten af maden, der var problemer med. For bogholderiet i Hjørring-hallerne skulle bruge et cvr-nummer på den virksomhed, der skulle betales til. Men det var også problematisk at få fat i.

Sektionsleder hos Fødevarestyrelsen Eva Rosenørn fortæller, at da de kom på uanmeldt kontrol på Gjerndrup Kro, var det tydeligt, at der foregik en løbende produktion af mad.

Johnny Baggesgaard Jensen, som forpagter Gjerndrup Kro og har leveret de mange wienerschnitzler, afviser anklagerne om, at han har leveret mad ulovligt.

- Det passer ikke. Det er fordi Fødevarestyrelsen ikke har kunnet finde det rette cvr-nummer, siger han til Avisen.dk. Han forklarer, at maden er blevet leveret af virksomheden Hotelselskabet, som ligger på samme adresse.

Johnny Baggesgaard Jensen siger, at han vil klage over Fødevarestyrelsens konklusion om, at han har lavet og leveret mad ulovligt.

Ifølge cvr-registeret er Hotelselskabet, som er ejet af Johnny Baggesgaard Jensens mor, under konkurs siden juni 2013.