Gram får fremtidens gymnastiksal

Landets første ombygning af en gammel gymnastiksal til et motoriklandskab bliver gennemført på Gram Skole i Haderslev Kommune.

Gram skoles klassiske gymnastiksal bliver snart forvandlet til et såkaldt motoriklandskab. Pris: 5 mio. kr.

Ombygningen er resultatet af en idé fra Lokale og Anlægsfonden.

De fleste kender oplevelsen af den klassiske skolegymnastiksal. Et lille idrætsrum med vinduer højt oppe under loftet og ribber på væggene. Lugten af sved fra salen blander sig med de sure sokker og våde håndkæder fra omklædningen. Efter aktiviteterne står den på et brusebad med enten iskoldt eller kogende hedt vand.

Så slemt er det ikke alle steder i de 1.312 gymnastiksale på under 300 m², der ifølge Lokale og Anlægsfondens Facilitetsdatabase ligger på de danske skoler. Men mange steder er det akkurat så slemt, og derfor er salene upopulære, og nogle er omdannet til faglokaler af skolerne eller simpelthen aflåst, lukket og glemt.

Lokale og Anlægsfonden har medvirket i udviklingen af projektet og støtter etableringen med 5 mio. kr. Hele motorikcenteret og ombygning af andre nærliggende dele af skolen koster 17,4 mio. kr. Haderslev Kommune støtter projektet med 10 mio. kr. Det lokale foreningsliv i Gram og Gram Fritidscenter støtter projektet med 2,4 mio. kr. Projektet forventes indviet i efteråret 2016.

Se video om det nye motoriklandskab her:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.