Nødråb fra kommunerne: Vi mangler boliger til flygtninge

Lige nu mangler Kolding Kommune boliger til 27 flygtninge og flere er på vej. Antallet af flygtninge presser kommunerne. Derfor vil de nu have flere muligheder for at huse flygtningene.

Kolding Byferie, Det gamle sømandshjem og Kolding Camping bliver i øjeblik brugt til at huse flygtninge i Kolding, fordi kommunen ikke kan finde de boliger, man ellers er forpligtet til.

Nu sender Koldings borgmester og formand for KL's Teknik- og Miljøudvalg, Jørn Pedersen (V), et nødråb til Christiansborg i håb om at få nye muligheder for at benytte andre bygninger til at huse flygtningene. Og Jørn Pedersen er også parat til at sende flygtninge til udsatte boligområder, selvom han erkender, at det ikke er hensigtsmæssigt.

- Vi står i en ekstraordinær situation, så vi er nødt til at tage alle de midler i brug for at få det løst. Det viser bare alvoren, siger Jørn Pedersen til TV SYD.

 

En rundspørge foretaget af TV SYD viser, at halvdelen af kommunerne i Syd- og Sønderjylland forventer problemer med at finde nok boliger til flygtningene.

Hør interviewet med Kolding borgmester Jørn Pedersen (V) her. Varighed 2:12 min.

Se KL's nyhed om forslag til ændring af reglerne 

 

 

Se KL’s foreløbige forslag til nytænkning af indsats for flygtninge: