Historisk dag for mindretal på Christiansborg

Torsdag bliver en historisk dag for det danske mindretal i Sydslesvig og det tyske mindretal i Sønderjylland, når de to mindretal sammen modtages på Christiansborg af regeringen og Folketingets præsidium. Aldrig før har de to mindretal været på Christiansborg sammen.

De to mindretal modtages sammen som et led i markeringen af 150 års dagen for Dybbøl 1864 i dag og morgen på Christiansborg.

Torsdag modtages de to mindretal først af regeringen og siden af Folketingets præsidium til frokost sammen med den slesvig-holstenske landdagspræsident Klaus Schlie og delstatsregeringens mindretalskommitterede Renate Schnack.

Sammen med præsidiet og Grænseforeningen deltager de to nationale mindretal i åbningen af Folketingets og Museet på Sønderborg slots vandreudstilling "Fra fjendskab til forsoning - det dansk-tyske grænseland fra 1864 til 2014", hvor overinspektør Carsten Porskrog Rasmussen, Sønderborg holder åbningstalen.

Vandreudstillingen har tidligere været vist i bl.a. Berlin, Kiel, Aabenraa, Flensborg og Bruxelles.

Aftenen er forbeholdt et samvær med Sønderjydske Allgemeine på Christiansborg, en sammenslutning af politikere, embedsmænd og journalister - også forhenværende - med tilknytning til Sønderjylland.