Arbejdsklausuler skaber politisk kaos

Onsdag aften er der byrådsmøde i Vejle. Et af punkterne på dagsordenen er, at byrådet skal stemme om vedtagelse af arbejdsklausuler. Men dét punkt har skabt politisk uenighed, og er nu blevet taget af dagsordenen.

Der er brudt politisk kaos ud i Vejle efter onsdagens byrådsmøde. Her skulle byrådet tage stilling til, om kommunen skal vedtage såkaldte arbejdsklausuler.

Men byrådsmedlem Holger Gorm Petersen (løsgænger) sagde stop. Han bad byrådet strege punktet på dagsordenen, så beslutningen bliver rykket til næste byrådsmøde.

Hvis der bliver indført arbejdsklausuler, er Vejle Kommune forpligtet til at stille krav til at byggefirmaer, der arbejder for kommunen, skal dokumentere, at alt arbejde foregår efter overenskomstmæssig løn og på danske arbejdsvilkår.

Men fredag i sidste uge meddelte Dansk Industri, at de afventer Vejle byråds beslutning før de vil tage stilling til, om de vil skrive under på en ny partnerskabsaftale, der skal sikre flere unge en praktikplads.

Holger Gorm Petersen har ikke givet en begrundelse for, hvorfor han ønskede punktet streget af dagsordenen. Men han sagde til TV SYD i fredags, at han frygter, at de unge vil tabe på det, hvis kommunen indfører arbejdsklausuler og Dansk Industri derfor ikke vil være med i en partnerskabsaftale.