SønderjyskE er økonomisk topscorer

Sportskoncernen SønderjyskE er topscorer, når det gælder en sund økonomi. Mens de fleste andre danske elitesportsselskaber døjer med underskud, så leverer SønderJyskE for fjerde år i træk et positivt resultat med et overskud på næsten 16 millioner kroner.

Landsdelsprojektet ?Sønderjysk Elitesport? har til formål at markedsføre og profilere den sønderjyske landsdel. Det lyseblå landsdelsprojekt kan fejre sit 10 års jubilæum i bedre form end nogensinde - både sportsligt og økonomisk.

Alle idrætsgrene bidrager med positive økonomiske resultater - undtagen damehåndbolden, der har underskud på 466.000 kroner. Der er dog allerede skabt økonomisk balance i denne sæson.

Superligaholdet forsvarede sin position i Superligaen, og indfriede målsætningen om overlevelse i landets bedste fodboldrække.

Damehåndboldholdet rykkede ud af Damehåndboldligaen, og opfyldte dermed ikke de sportslige målsætninger. Resultat vidner imidlertid om, at der leveres den sport, der er råd til.

Herrehåndboldholdet opnåede en historisk placering som nummer fem i ligaens grundspil, leverede et særdeles flot DM slutspil, og kvalificerede sig, også for første gang i historien, til den europæiske turnering, EHF Cup.

Ishockeyholdet fortsatte de imponerende takter med kvalifikation til pokalfinalen. Holdet genvandt i april det danske mesterskab efter en fantastisk afslutning i den syvende og afgørende DM finale.

Oven i hatten kvalificerede holdet sig for første gang i dansk ishockeys historie til Europas fornemste ishockeyturnering, Champions Hockey League.

- Vi er gået mod strømmen med fire hold, som er dybt forankret i landsdelen og glæder os over, at omkring 200.000 syd ? og sønderjyder har gæstet de lyseblå hjemmebaner, hvilket også giver os grund til optimisme og tro på fremtiden.

Vi vil fortsætte med at levere de gode resultater, med respekt for de økonomiske realiteter. SønderjyskEs mantra er, at der bliver den sport, der er økonomisk opbakning til, siger adm. direktør i Sønderjysk Elitesport A/S, Klaus B. Rasmussen.

 

FAKTA:

Uddrag fra koncernregnskab 2013-2014 (Efter skat, alle tal i 1.000 kr.)
SønderjyskE Fodbold Holding A/S: 5.301
SønderjyskE Fodbold A/S: 1.802
SønderjyskE Damehåndbold A/S: 466 - underskud.
SønderjyskE Herrehåndbold A/S: 414
SønderjyskE Ishockey A/S: 957
Sønderjysk Elitesport A/S: 22
Sønderjysk Udviklingssamarbejde A/S: 739
Sønderjysk Elitesport, Koncernresultat: 15.973