SF: skoler skal have handlepligt om mobning

SF vil stille forslag om, at det bliver lovpligtigt for skoler at handle på mobning. Det sker bl.a. efter flere indslag i TV SYD.

- Ombudsmanden har oprettet et Børnekontor, men Ombudsmanden kan kun behandle sager, som omhandler noget lovstridigt, siger SFs retsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt, Kolding.

Hun har haft en praktikant på Christiansborg, som har lavet en del research på mobning blandt skolebørn. Og det viser, at mobning er meget udbredt, selv om mange skoler har lavet mobbepolitikker og lavet tema-uger om fænomenet.

- Men det hjælper ikke meget, at de har noget stående på deres hjemmeside. Det skal simpelthen være pligtigt at gøre noget ved det.

Karina Lorentzen Dehnhardt har ikke gjort op med sig selv, om hun ønsker mulighed for at kræve erstatning.

- Men så længe skolerne ikke har handlepligt, så er der ikke grundlag for erstatning. Vi foreslår også, at der skal være sanktioner overfor mobberne - og måske mulighed for mægling mellem offer og mobber. Jeg tror, at mange, som mobber, vil blive påvirket af at opleve, hvordan drillerierne påvirker offeret, siger Karina Lorentzen Dehnhardt til TV SYD.